NFL
Kiemelt híreink

Super Bowl XLVIII csak fordítva?

CAM Peyton

A Denver Broncos és a Carolina Panther méri össze erejét az 50. Super Bowl-on hétfő hajnalban.Von+Miller+AFC+Championship+New+England+Patriots+AlBXlnxIs9KxSok olvasónknak furcsa lehet, hogy vajon ezt a nagydöntőt miért hasonlítom a két évvel ezelőttihez, mikor a Seattle Seahawks nem jutott be idén. Ha visszaemlékezünk, a 2014-es fináléban a legjobb védelem és a legjobb támadósor mérte össze erejét, ám akkor a Broncos offense volt a Liga legjobbja. Most fordított a felállás, mivel a Vadlovaknak van a legjobb védelme idén. Legutóbb a New England Patriots elleni AFC-döntőn a Denver passzsiettető védekezése felőrölte Tom Bradyt, Von Miller akkor 2,5-szer sackelte őt. Ám emellett Aqib Talibról, vagy Chris Harrisről, esetleg DeMarcus Ware-ről sem szabad megfeledkezni, mivel ők is potenciális veszélyt jelenthetnek Cam Newtonra nézve. A Broncos-nál a legnagyobb lutri, az az offense. Peyton Manning idén nem volt top formában, amely a rájátszásban is látszott, hiszen a nyakműtétjei után már a dobó kezén sem érzi a hüvelykujját. A Pats elleni meccsen ezt egy kicsit megcáfolta, mivel Owen Danielsnek adott két TD-passzt. Lehet, hogy Manning az utolsó rodeóra készül. A passzjáték így kulcsfontosságú lesz a Denvernél, de minden bizonnyal a futókra is nagy teher rakódik majd. C.J. Andersonnak nem ment rosszul a New England ellen sem, de Ronnie Hillmannek is fel kell nőnie a Carolina Panthers nyújtotta kihíváshoz.
Luke+Kuechly+NFC+Championship+Arizona+Cardinals+Y6nSZRQcegyxCam Newton már biztos, hogy extra motivációval lép pályára, hiszen őt választották az Év játékosának. A Seattle Seahawks és az Arizona Cardinals elleni playoff-sikerekben is nagyban benne volt a keze. Még ha a Halászsasok ellen nem is nyújtott kiemelkedőt, a Cardinals-t valósággal szétfutotta. És ez lehet a siker egyik kulcsa, a futás. Newton mellett Jonathan Stewartra hárul majd még nagy felelősség ezen a téren. Az elkapóknál nagy a variációs lehetőség, a fiatal irányítónak már csak azt kell eldöntenie, hogy kinek passzol. Ted Ginn, Greg Olsen vagy Corey Brown is jó célpontnak bizonyult idén. De, ha már írtunk a Broncos defense-éről, akkor nem felejthetjük el a Panthers-ét sem, amely van olyan jó, mint a Denveré. Luke Kuechly a playoffban új fokozatra kapcsolat, két interceptionje is volt és mindkettőt touchdownra váltotta. És még nem beszéltünk Josh Normanről vagy Kurt Colemanről, akik keselyűként fogják lesni az idősebb Manning átadásait.

Egy rendkívül kiélezett összecsapást láthatunk az 50. Super Bowl-on hétfő hajnali fél egytől a Santa Clara-i Levi’s Stadionban, amelynek a szünetében a Coldplay lép majd fel.

Fotók: zimbio.com