NFL
Kiemelt híreink

Super Bowl előtt Pro Bowl

michael-irvin-darren-woodson-nfl-pro-bowl-850x560

Hétfő hajnalban Jerry Rice csapata Michael Irvin válogatottja ellen játszik.WilsonMost is remek csata várható az NFL All-Star gáláján, hiszen már tavaly e két csapatvezető alakulata az utolsó pillanatig kiélezett harcot vívott. 2015-ben Irvin együttese győzött az utolsó pillanatban. De lássuk a két csapatot. Január 27-én a két „tulaj” draftolt. Az 1/1-es pick az Russell Wilson lett és Irvin egy szép kis támadóegységet épített köré. Wilson passzjátéka az alapszakaszban az előző évekhez képest sokat fejlődött és most A.J. Green, DeAndre Hopkins, illetve Julio Jones személyében klasszis fogadó játékosokat kapott. Ráadásul Irvin csapatánál a futók névsora sem tűnik rossznak. Devonta Freeman, akit egyébként kapitánynak neveztek ki, jól kezdte a szezont, sokszor Jones mellett a hátán vitte az Atlanta Falcons-t, de végül az alapszakasz második felére ő is egy kicsit visszább vett a tempóból. Itt azonban egy újonc is helyet kapott a gárdában, mégpedig Todd Gurley, aki szenzációs szezont futott a St. Louis Rams-szel és joggal pályázik az év rookie-ja címért. De lássuk a defense-t. A defensive endek is nagy nevekből állnak, például Ezekiel Ansah a Detroit Lions-ból vagy Michael Bennett a Seattle Seahawks-ból is Irvin együttesét erősíti. Ők pedig joggal nevezhetők csapatuk kiemelkedő védőinek. Elég csak Bennett Minnesota Viking ellen nyújtott teljesítményére gondolni a wild card körben. A linebackereknél is találunk pár nagy nevet, de NaVorro Bowman kiemelendő, hiszen egy súlyos térdsérülés után, mikor visszatért sokan nem hitték, hogy a régi formájában tündököl majd. De nem így lett! A San Francsico 49ers szekere nem ment, de az övé igen. Utolsóként nézzük a cornerbackeket, ahol Dominique Rodgers-Cromartie és Richard Sherman is jól teljesített az idén, most pedig a Pro Bowl-címvédőnél bizonyíthatnak.
WoodsonLássuk Jerry Rice alakulatát, ahol az irányító felhozatal megüti egyértelműen Irvinék szintjét, mivel Derek Carr az Oaklandben jó második szezont produkált és Eli Manning is kezdi végre Super Bowl-győztes formáját visszanyerni a New York Giants-nél. Mellettük Tyrod Taylor került még be, aki első teljes idényében szintén kiérdemelte, hogy all-star legyen. Manning viszont megkapta kedvenc játszótársát, Odell Beckham Jr-t, ám Carrnak is nagy segítségére lesz majd a szintén év újonca-jelölt Amari Cooper. Rice egységénél talán a futók névsora illusztrisabb, mivel a két legtöbb futott yardot jegyző running back is itt van, Adrian Peterson a Minnesota Vikings-ből és Doug Martin a Tampa Bay Buccaneers-ből. A védelemnél a defensive endeknél mindenképp kiemelendő Khalil Mack, aki a Raiders-nél alapemberré vált. A linebackereknél is jól választott Jerry Rice, mivel Cameron Jordan (New Orleans Saints), Tamba Hali (Kansas City Chiefs), Julius Peppers, Clay Matthews (mindkettő Green Bay Packers) és Bobby Wagner (Seattle Seahawks) is jó szezont tudhatott maga mögött, és ők valóban a Liga legjobb passzsiettetői közé tartoznak. Itt inkább a safetyk kerülhetnek előtérbe, és itt is Charles Woodson (Oakland Raiders), aki pályafutása utolsó meccsére készül, mivel a szezon közben bejelentette visszavonulását. Ennél az együttesnél még a speciális egységbe is bekukkantunk egy kicsit, hiszen Tyler Lockett is Rice-nál lesz majd visszahordó. A Seattle Seahawks, mint tudjuk, jól nyúl a fiatalokhoz és Lockett már első évében igazolta, hogy jó választás volt a drafton.

Minden esetre egy remek összecsapást láthatunk majd a Pro Bowlon hétfő hajnali egytől a Hawaii-i Aloha Stadionból. A további Pro Bowl-ra nevezett játékosokat itt tekinthetik meg.

Fotók: Google