NFL
Kiemelt híreink

A Denver-defense hozta a sikert

Super+Bowl+50+Carolina+Panthers+v+Denver+Broncos+idDl1U2gyrfx

A Denver Broncos 24-10-re legyőzte a Carolina Panthers-t az 50. Super Bowlon. Von Miller lett az MVP.

Sokan a Párducok sikerére voksoltak a találkozó előtt, de a Broncos defense állta a sarat végig. Peyton Manning a 200. sikerére készülhetett, de még nem jelentette be visszavonulását a találkozó végén. Az első negyedben úgy alakultak a dolgok, ahogy a Denver akarta. A védelem feltartóztatta a bivalyerős Carolina offense-t, Brandon McManus pedig egy mezőnygóllal megszerezte a vezetést. Ezt követően a Broncos-defense máris akcióba lendült és az end zone előterében Von Miller ütötte ki Cam Newton kezéből a labdát és az ide-oda pattogó malacbőrre végül Malik Jackson vetődött rá a pontszerző területen belül. A második játékrészben elkezdett ébredezni a Panthers és végül Jonathan Stewart 1 yardos berepülő TD-jével és Graham Gano extrájával már csak 3 pont volt a két együttes között a különbség. Az utolsó szó ettől függetlenül a Broncos-é volt és McManusé, aki egy 30 yardos field goalt hozott össze.
Kony+Ealy+Super+Bowl+50+Carolina+Panthers+h3G1T3ss_RXxA Coldplay, Beyoncé és Bruno Mars színes produkcióját követően következhetett a második félidő. A harmadik negyedben a Carolina elkezdett volna felzárkózni, ám Gano egy mezőnygólt kapufára rúgott. Brandon McManus viszont nem hibázott és növelte csapata előnyét. Az utolsó negyedben dőlt el igazán a párharc. A Panthers szorosabbá tette, miután Gano 39 yardról ezúttal eredményes volt. Azonban a Broncos védelme ismét nagyot játszott a végén. Von Miller a végén ismét elkapta Newtont, a szabad labdára pedig DeMarcus Ware csapott le. Ezt kihasználva az offense is touchdownt szerzett C.J. Anderson révén. Ezután a Broncos két pontért ment, Peyton Manning pedig megtalálta Bennie Fowlert az end zone-on belül. Ezzel a Denver el is döntötte a találkozót, majd a defense csak még biztosabbá tette a sikert és Von Miller megérdemelten lett a finálé legjobb játékosa.
Von+Miller+Super+Bowl+50+Carolina+Panthers+n_HCGuyWlCmxA Broncos-offense nem muzsikált tökéletesen. Peyton Manning (23/13, 141 yard, 1 INT) ezúttal sem varázsolt, de fontos pillanatokban voltak jó átadásai, aminek a nagy részét szintén jó alkalmakkor kapott el Emmanuel Sanders (6 elkapás, 83 yard). Az együttes egyetlen offensive TD-jét C.J. Anderson (23 futás, 90 yard, 1 TD) szerezte meg. A védelem viszont ismét hozta a meccset, 7 sack, 1 interception és 4 kierőszakolt fumble-t jegyzett. Von Miller mellett DeMarcus Ware is MVP-szinten játszott. A túloldalon Cam Newton (41/18, 265 yard, 1 INT) nem játszott MVP-győztesként, sok hibázott passza volt, de a futásaival megpróbálta életben tartani csapatát. Az elkapók közül Corey Brown (4 elkapás, 80 yard) és Ted Ginn (4 elkapás, 74 yard) nyújtott kiemelkedőt, de ez nem volt elég a sikerhez. Itt is a defense munkája alkotott nagyot, főleg Kony Ealy játszott jól, aki Super Bowl-rekordot jelentő 3 alkalommal sackelte Peyton Manninget.

Manning tehát megszerezte karrierje 200. sikerét és beérte öccsét, de nem ő lett az MVP, hanem csapattársa Von Miller.

Fotók: zimbio.com