NFL
Kiemelt híreink

Sima győzelem a Párducok ellen

hurri-nemz2

A Hurrikánok eddig nyeretlenül álltak az IFAF Közép Kelet-európai Interligában (CEI) és következő ellenfelük, a veretlen Panchevo Panthers sem ígérkezett könnyű feladatnak Kovács Zsolt legényei számára.

 

Azonban a narancs-fehér-zöld alakulat jól kezdett és az első negyedben Sipiczki Ádám interception-je után meg is szerezte a vezetést, mégpedig Bencsics Márk 40 yardos futott touchdown-jával. Szakács Kristóf berúgta az extrát.

hurri-nemzetkozi

A fordulás után a vendégek egy elkapott TD-vel, valamint egy extrával egyenlítettek, de Kovács Zsolt gárdája ezt nem hagyta válasz nélkül. A hazaiak először Czirók Márton elkapásával visszaszerezték a vezetést, majd Elek Ádám két touchdown-osra növelte csapata fórját. Szakács mindkét alkalommal értékesítette az extrát, így 21-7-es hazai előnnyel vonulhattak le a csapatok a szünetre.

A második félidőben csak jobban „felpörögtek” a Hurrikánok és Tokaji Péter 9 yardos futásával, valamint Szakács egypontosával már 28-7 állt az eredményjelzőn. Ugyan a Panthers irányítója válaszolt egy 10 yardos futott TD-vel, de erre újfent jól reagált a vendéglátó egylet. Czirók Márton 65 yardos elkapott hatpontosával, majd Tokaji touchdown-jával, illetve Szakács két extrájával már 42-14-re vezetett a magyar bajnok.

Az utolsó negyedet a Panthers egy futott, illetve egy elkapott TD-vel nyitotta, viszont az ekkor már Czirók Mártonnal irányító Hurricanes nem hagyta, hogy a vendégeké legyen az utolsó szó és egy Czirók, valamint egy Danku Dávid futással csattanós választ adott a Párducoknak. Szakács Kristóf Danku hatpontosánál nem tudta értékesíteni az extrát, ám így is egy sima, 55-28-as győzelmet arattak a Hurrikánok.

Forrás: hurricanes.hu
Fotók: Kökény János

 

Budapest Hurricanes-Panchevo Panthers 55-28 (7-0, 14-7, 21-7, 13-14)


Hurricanes pontszerzők: Czirók Márton 3 (xp: Szakács Kristóf 3), Tokaji Péter 2 (xp: Szakács Kristóf 2), Bencsics Márk (xp: Szakács Kristóf), Elek Ádám (xp: Szakács Kristóf), Danku Dávid.

Szűcs Máté, a Budapest Hurricanes II defensive koordinátora, aki Sződy Ferencet helyettesítette a Panthers elleni mérkőzésen: Számomra újdonság volt, hogy én voltam most a felnőtt csapat defensive koordinátora, de a Hurricanes II-höz képest csak a playbook-beli különbségeket kellett kiküszöbölni. Nagyon készültem erre a meccsre és örülök, hogy így alakult. A srácok is sokat segítettek nekem és végül a defense-ünk kiemelkedően teljesített a Panthers ellen. A Panchevo játéka nem lepett meg annyira, hiszen a sok videózás alapján is tudtuk, hogy mire készüljünk fel ellenük. Borzalmasan jó érzés, hogy meg tudtuk őket verni, ám ez így egy kicsit csalóka, hiszen ha jobban kezdtük volna a szezont, akkor a döntőért is küzdhettünk volna. Azonban ez a győzelem jót tett az önbizalmunknak is.

forrás: Makranczi László endzonemagazin.hu