NFL
Kiemelt híreink

Nemzetközi porondon a fővárosiak

Wolves Cowbells

A Wolves a Bratislava Monarchs-ot látja vendégül az AFBÖ Divízió I-ben, míg a Cowbells a GAT Novi Sad Dukes-ot fogadja.

A két budapesti nagycsapat kemény megmérettetések elé néz ezen a hétvégén, hiszen míg a Farkasok az osztrák Ligában folytatják, addig a Kolomposok az első meccsüket játsszák a CEFL-ben.
13002599_10206326871636138_3462862706570508117_oNem is lehet tudni, melyik csapatnak lesz nehezebb dolga, de kezdjük a Wolves-szal. Kovács István tanítványai eddig egy győzelmet és egy vereséget gyűjtöttek be az osztrák másodosztályban, hiszen egy pontgazdag meccsen (55-41) itthon megverték a Vienna Vikings másodikszámú alakulatát, viszont idegenben 28-7-re kikaptak a Generali Invaders St. Pöltentől. Mondhatni most bosszút állhatnak a fővárosiak a Bratislava Monarchs-on. Tavaly a HFL-ben az Uralkodók kétszer is megverték a Farkasokat, egyszer az alapszakaszban, egyszer pedig a fináléban. Minden bizonnyal most sem lesz egyszerű dolga a Wolves-nak, de hazai pályán talán ez meg fog változni az eddig szintén egy győzelmet és egy vereséget számláló Monarchs ellen.

Fotók: Elke Gamsjäger

Budapest Wolves-Bratislava Monarchs
Időpont: április 30. (szombat), 15.00
Helyszín: Láng Sporttelep (Budapest, Rozsnyai utca 4.)
Belépő: 1000 Ft (Diák/Nyugdíjas: 500 Ft)

Kovács István, a Budapest Wolves vezetőedzője: Nyilván a tavalyi HFL-ben elszenvedett vereségekért szeretnénk revánsot venni. Hosszú a szezonunk és ezért számolunk azzal, hogy lesznek hiányzóink. Van, aki még nem léphet pályára sérülés miatt, de lesznek olyanok, akik visszatérnek. Úgy gondolom, hogy a tavalyi évhez képest a Monarchs gyengült, ez lehet azért is, mert az osztrák ligában mindössze csak 2 import játékos szerepelhet a rosterben, és egyszerre egyik sem lehet a pályán. Bratislava irányítója, Ferni Garza egy kisebb sérüléssel küszködik, de arra számítunk, hogy ő fog kezdeni szombaton. Tavaly is tudtunk velük kiegyenlített mecset játszani, és szerintem ez idén sem lesz másképp, szóval a kilátogatók egy jó kis mérkőzést láthatnak majd, és remélhetőleg győzelemmel zárunk.

 

Először a CEFL-ben Cowbells-ként

Azért azt nem mondhatjuk, hogy nincs tapasztalata a Budapest Cowbells-nek a nemzetközi kupaporondon. Korábban a CEI Interligában már megmérettették magukat a Kolomposok, de például az elődcsapat, a Cowboys már a CEFL-t is megjárta.
3a249b584952ad85b3900a17cfe5ffe4bddbe068A Central European Football League idén is kemény megmérettetéseket tartogat a fővárosiak számára. Az újvidéki alakulat tavaly a szerb bajnokságot megnyerte és nemcsak hazája, de Európa legerősebb csapatai közé tartozik. Ennek ellenére elvesztette első találkozóját a Vukovi Belgárd ellen (39-28) hazai pályán. A Cowbells dolgát nemcsak az ellenfél nehezíti meg szombaton, hanem az is, hogy például vannak kulcsemberek, akik sérültek. Ennek ellenére jól erősítettek a fővárosiak, hiszen Alex Tibbles egyértelműen a védelem egyik kulcsfigurája lett, de irányító poszton Czirók Márton is gyorsan megtalálta a helyét a csapatban. Ki tudja, lehet, hogy egy jó kis csata alakulhat ki ebből a párharcból.

Fotók: Váradi Barna és Király Etelka
Forrás: mafsz.org

Budapest Cowbells-GAT Novi Sad Dukes
Időpont: április 30. (szombat), 15.00
Helyszín: Építők sporttelep (Budapest, Vajda Péter u. 38.)
Belépő: 1000 Ft

Karim Trabelsi, a Budapest Cowbells vezetőedzője: Készültünk annyira, amennyire csak lehet. Viszont számunkra az a lényeg a CEFL-ben, hogy a játékosok fejlődjenek, több tapasztalatot gyűjtsenek, játéktudásukat bővítsék, és fizikai erejüket növeljék. Ezért is megfelelő ellenfelek a szerb csapatok, mert magasabb színvonalon játszanak, gyorsabbak és agresszívabbak is. A Novi Sad nem hiába van a legjobb szerb együttesek listáján, hiszen éppen ezeket az értékeket vonultatja föl. Mi tanulni jöttünk a CEFL-be, és a lehető legjobb arcunkat mutatjuk majd minden meccsen.