NFL
Kiemelt híreink

A Farkasok visszavágtak, a Kolomposok közel jártak

aaron, czirok

A Wolves 28-13-ra verte a Monarchs-ot az osztrák ligában, a Cowbells pedig az utolsó negyedig bírta.

Az elmúlt hétvégén nem rendeztek HFL-t, mivel a két fővárosi alakulat a nemzetközi kupaporondon volt érdekelt, és bár mindkét együttes jól játszott, csak az egyiknek jött össze a győzelem.

Ez sajnos nem a Budapest Cowbells volt, amely az utolsó negyedig partiban volt a szerb bajnok Novi Sad Dukes-szal. A Kolomposok védelme és támadósora is remekül játszott az első félidőben. Az első pontokat Alex Tibbles vitte fel az eredményjelzőre egy safetyvel (2-0), majd a támadósor is közelített első pontjaihoz. De végül meg kellett elégednie a hazai gárdának egy Szentirmai Zoltán field goallal (5-0). Az első negyedben a defense továbbra is nagy munkában volt, Bánfi Mihály szerezte meg egy fumble után a labdát. Ezt pedig a vendéglátók kihasználták, Czirók Márton Kiss Róbertnek adott egy remek passzt, aki megszerezte a Cowbells első touchdownját (12-0). A második negyedben elkezdett zárkózni a Dukes egy elkapott TD-vel, majd egy mezőnygóllal (12-9), de a fővárosiaknak erre is volt válaszuk. Czirók ismét megtalálta egyik elkapóját, Boros Lászlót, aki újabb hat pontot vitt fel az eredményjelzőre, Szentirmai pedig az extrát is belőtte (19-9). Közel állt a Cowbells a szerb bajnok megveréséhez.
cowbells-dukesAzonban egy teljesen más második félidő következett. A harmadik negyedben a Novi Sad egy interception return TD-vel három ponton belülre jött vissza (19-16). Az utolsó játékrészben viszont kihasználta a Cowbells hibáit a Dukes. A Hercegek hamar fordítottak egy elkapott touchdownnal, majd Czirók egyik átadását ismét leszedték a levegőből és visszavitték az end zone-ba (19-30). Ezután Czirók ismét eladta a labdát, amit azonnal még nem használtak ki a szerbek, de később a támadósor beállította a végeredményt egy újabb elkapott hatpontossal (19-37). Összességében a Cowbells az első három negyedben kitartóan harcolt és jó esélyei voltak, hogy megverje a szerb bajnokot, de végül az eladott labdák okozták a csapat vesztét. Folytatás május 7-én a Nis Imperatori otthonában.

Fotók: Koncz Dezső

Budapest Cowbells-GAT Novi Sad Dukes 19-37 (12-0, 7-9, 0-7, 0-21)
Cowbells pontszerzők: Kiss Róbert, Boros László 1-1 TD, Alex Tibbles 1 S, Szentirmai Zoltán 1 FG és 2 XP.

Karim Trabelsi, a Budapest Cowbells vezetőedzője: Egy kicsit fura érzés volt számomra, hogy vezettünk, de tudtam, a srácokban megvan az az akaraterő és az a küzdőszellem, hogy ezt sikerüljön megcsinálniuk. Az első félidőben a támadósor és a védelem is nagyon kitett magáért. Viszont sok labdát elveszítettünk, amit egy ilyen szintű meccsen nem engedhetünk meg magunknak. Az pozitív még, hogy hiába a szerb bajnok ellen játszottunk, fel tudtuk venni a tempót. Ez a meccs jó visszajelzés volt a srácoktól, hogy magasabb színvonalon is tudnak teljesíteni.

 

A Farkasoknak azért jobban sikerült az osztrák Divízió I-es meccsük, amellyel jól hangoltak a május 8-i Vukovi Belgrád elleni Bajnokok Ligája összecsapásra.

Az első negyedben pedig még az Uralkodók szerezték meg a vezetést az első drive-jukból (0-7). De nem tartott túl sokáig az öröm, mivel jött az egyenlítés. A TD utáni kezdőrúgást ugyanis Aaron Osbourne hordta vissza az end zone-ig. Majoros Csaba pedig rutinosan bevágta az extrát (7-7). Az első negyedben viszont meg is szerezték a hazaiak a vezetést, miután Bencsics Márk megtalálta egyik kedvenc célpontját, Elek Ádámot (13-7). A második játékrészben a két csapat nem tudott újabb pontokat szerezni, így 6 pontos hazai vezetéssel mehettek a szünetre az alakulatok.
13122959_1024785310942932_6621828994190520915_oA harmadik negyedben a Farkasok növelték előnyüket. Vámos Bence futott touchdownjával kezdett egyre közelebb kerülni a Wolves, hogy meglegyen második idei sikere is az osztrák ligában. Az extrát ezúttal Docsa Márton lőtte be (20-7). De nem állt le ennyivel a fővárosi alakulat, mivel Osbourne futott újabb TD-t. A Farkasok ezúttal két pontra mentek és Elek Dávid révén végül összejött (28-7). Az utolsó játékrészben ugyan a Monarchs összehozott egy újabb touchdownt, de ez már csak szépség tapasz volt (28-13), így a Wolves újabb sikert aratott és készülhet a Vukovi Belgrád elleni Bajnokok Ligája meccsre.

Fotók: JakabA Challengephoto
Forrás: mafsz.org

Budapest Wolves-Bratislava Monarchs 28-7 (13-7, 0-0, 15-0, 0-6)
Wolves pontszerzők: Aaron Osbourne 2 TD, Elek Ádám, Vámos Bence 1-1 TD, Ele Dávid 2 PT, Majoros Csaba, Docsa Márton 1-1 XP.

Kovács István, a Budapest Wolves vezetőedzője: Többé kevésbé pozitív tapasztalatokkal zártuk ezt a találkozót, de szokás szerint van még min dolgoznunk. Ami fontos, hogy nagyon fegyelmezetten játszottunk, hisz kevés büntetést kaptunk. A védelem a meccs nagy részében jól muzsikált, de az offense se volt rossz, csak néhol a befejezéssel voltak gondok. Jók a tapasztalataim, de most folytatódik a munka, mert jön a Vukovi elleni Bajnokok Ligája mérkőzésünk.