NFL
Kiemelt híreink

Rangadó lesz a First Fielden

13147839_1230424383653814_4003077961260770105_o

A Crushers Székesfehérváron is győzelmet szerezne, ismét nullázna az Eagles idegenben a FEZEN Divízió II-ben.

Újabb két meccset rendeznek majd a Divízió II-ben ezen a hétvégén, most viszont a bajnokesélyes Fehérvár Enthroners-re egy nehezebb ellenfél vár, hiszen a szintén százszázalékos Szombathely Crushers-t kell legyőznie.24031422_aeafbc4d687b0d8b59102e37b442e6d2_xl

Elképesztő hangulatú találkozón avatta fel a MÁV pályát a székesfehérvári egylet, a Boda Troopers-t simán, 60-0-ra lelépte. Az első meccsükhöz képest Erős Márk rengeteget javult, ezúttal nem dobott interceptiont, sőt, a hétvége legjobbja címet is bezsebelhette. Mondhatni jól hangoltak a Koronázók a következő meccsükre, hogy újfent látványos játékkal kiszolgálják a hazai közönséget és ismét egy pontgazdag találkozón tudjanak sikert aratni.464734_szombathely_crushers_boda_troopers

A Szombathely Crushers viszont szeretné az ünneplést és a makulátlan mérleget elrontani minden bizonnyal. Eddig a Zúzók két könnyű ellenféllel szemben diadalmaskodtak, a Győr Sharks 2 és a Boda Troopers elleni is nulla engedett ponttal zártak. Ezen az oldalon a kemény és fizikális védelem mellett az irányítót, Piskor Pétert illik kiemelni, aki a Katonák elleni győzelemmel második heti MVP címét is bezsebelhette. Vajon az egyenlő erők küzdelme mit hozhat szombaton?

Fotók: Hidvégi János Gábor, Mészáros Zsolt

Fehérvár Enthroners-Szombathely Crushers
Időpont: május 14. (szombat), 15.00
Helyszín: First Field (Székesfehérvár, Takarodó út 3.)

Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners vezetőedzője: A megnyitó ünnep utáni örömnek már régen vége, és a Crushers elleni összecsapásra koncentrálunk jó ideje. Most nagyon jól jön, hogy az előszezonban magasabb osztályú ellenfelek ellen készültünk. Túl vagyunk egy két komolyabb próbán idén, ezért úgy érzem, fel tudunk pörögni a Crushers elleni rangadóra is. Remélem, megint sok néző látogat el a FIRST Fieldre, hiszen a környezet továbbra is motiváló, a showt is összeraktuk. Nem utolsó sorban egy jó meccset nézhetnek meg. Készültünk pár dologgal, kíváncsian várom a találkozót. Biztos vagyok benne, hogy aki kijön, az jól fogja magát érezni. Football ünnep lesz ez is.

Gildo Nator, a Szombathely Crushers vezetőedzője: Most nagyobb kihívás elé nézünk, mint az első két meccsünk. A Fehérvárnak egy remek stadionja van, ami minden jóval fel van szerelve, de ez nem szabad, hogy elvonja a figyelmünket. A saját játékunkkal kell foglalkoznunk. Az edzések jól sikerültek, de azért van 3-4 hiányzónk a kezdőből. A videók alapján nagyon összetett az Enthroners játéka, viszont hasonlít is egy kicsit a miénkre. Remélem, hogy egy jó és kiélezett meccset vívunk és nem lesz sérült.

 

Meglesznek az első pontok?

Két kérdés lesz ezen a hétvégén a Boda Troopers-Budapest Eagles találkozóval kapcsolatban. Vajon megszerzik első touchdownjukat a Katonák? Illetve, ismét tudnak-e nullázni a Sasok?24031426_fb690b6854b733a86b8089263d3e4ea7_xl

A Boda Troopers-nek ez lesz az első hazai találkozója és a bajnokjelölt Eagles-t fogadhatják. Az újonc bemutatkozása eddig nem sikerült túl fényesre, mivel két találkozó alatt 117 pontot kaptak és egyet sem vittek még. Talán ezúttal a hazai közönség majd belehajszolja a Katonákat az első szerzett pontjaikba. De fel lesz adva nekik a lecke a Sasok ellen.13002442_1735334686703476_2709910497511413154_o

Az Eagles viszont még nem engedte meg idén az ellenfeleknek, hogy touchdownt vigyenek ellene. Victor Allen Williams Jr. egyre jobban kezdi felvenni a Divízió II. ritmusát, sőt, ezúttal is fontos szerepet kaphat. De a Sasoknak el kell gondolkodnia azon is, hogy néhány játékosát pihentessék, mivel páran vasárnap még a Gladiators elleni találkozón is pályára lépnek. Viszont a fővárosiaknál a nagy keretszámnak köszönhetően biztos találnak jó helyetteseket és tehetséges fiatalokat, akik meg tudják nyerni ezt a találkozót.

Fotók: Hidvégi János Gábor, Zsila Sándor
Forrás: mafsz.org

Boda Troopers-Budapest Eagles
Időpont: május 14. (szombat), 15.00
Helyszín: Kővágószőlősi sportpálya (Kővágószőlős)

Nagy Gábor, a Boda Troopers vezetőedzője: Újabb erős ellenfél vár ránk, egy olyan csapat, akik esélyesek a bajnoki címre. Előreláthatólag újra nehéz dolgunk lesz, de a célunk nem változott az előző meccseinkhez képest, megpróbáljuk élvezni a játékot, és minél több tapasztalatot szerezni, ezúttal hazai pályán. Mindenképp azt szeretnénk, hogy a korábbi mérkőzésekhez képest kevesebb hibával játsszunk, és így ne sodorjuk magunkat olyan helyzetekbe már a találkozó elején, mint ahogy eddig történt. Egy élvezetes összecsapást remélek két sportszerűen játszó együttes között, valamint hogy el tudunk kezdeni fejlődni a korábbi játéknapokon mutatott teljesítményeinkhez képest.

Boda Gábor, a Budapest Eagles vezetőedzője: Mint minden találkozóra, ezúttal is új taktikát fogunk bevetni, hogy az ellenfeleink ne tudjanak olyan könnyen kielemezni minket. Az első két meccs után a srácok nagyon magabiztosak lettek, de nem bízták el magukat. Az edzéseken is látszik, hogy jó a hangulat és a létszám is ezt tükrözi. Egy kicsit sajnálom, hogy nem Bodán leszünk, mert ha már a nevemet onnan kaptam, szerettem volna odalátogatni. Ezen a meccsen az is a célunk lesz, hogy néhány embert pihentessünk, mert vannak, akik vasárnap a Gladiators ellen is pályára lépnek.