NFL
Kiemelt híreink

Egy győztes és 3 nyeretlen lép pályára

Bowl.hu-2016-7-hét

A Wolverines a Dabason vendégeskedik, a Lions pedig Rákócziújfalura látogat a FEZEN Divízió II-ben.

Hétről hétre mindössze csak egy meccset rendeztek a harmadosztályban, viszont most már kettő találkozóra is ellátogathatnak az érdeklődők.12919744_10205925453487710_3915988713552349042_n

Az egyik ilyen, ahol minden bizonnyal nagy izgalmakra számíthatunk, Dabason játszódik le. A Sparks egykiélezett meccsen győzelemmel kezdett a Divízió II-ben a MEAFC Lions otthonában. Az biztos, hogy a Szikrák a tavalyhoz képest sokat léptek előre. Ezt a támadósor bizonyítja a legjobban, hiszen a futójáték ugyan nem volt tökéletes, de a passzokkal jól tudtak operálni a dabasiak. Strupka András 4 TD-t érő labdát is kiosztott. Ez a játék már jó alapot nyújthat a Sparks-nak az alapszakaszra, és egy újabb sikerrel még közelebb juthatnak a rájátszáshoz.demi-1033

A Jászberény Wolverines-nek viszont van egy nagy erőssége. Ha hazai pályán nem megy, akkor idegenben dühöngnek. Ez volt a tavalyi „statisztika”. A Rozsomákok idénynyitójukon egy szoros első félidő után végül simán kikaptak a bajnoki címre is esélyes Fehérvár Enthroners-től a Kelep-fielden. Ha lehet hinni a 2015-ös eredményeknek, akkor most akár egy magabiztos jászberényi győzelem következik, de ez természetesen a pályán dől majd el.

Fotók: Dabas Sparks, Józsa Tamás

Dabas Sparks-Jászberény Wolverines
Időpont: május 7. (szombat), 15.00
Helyszín: Tatárszentgyörgy

Bíró Krisztián, a Dabas Sparks vezetőedzője: Szeretnénk azon az úton tovább haladni, amin egy hónappal ezelőtt Miskolcon elindultunk. Nagyszerű dolog idegenbeli győzelemmel kezdeni a szezont. De nem elégszünk meg ennyivel és most is a W-re fogunk törekedni minden erőnkkel. Nagyon rövid és kevés meccses az alapszakasz ahhoz, hogy hibákat kövessünk el, formaingadozásunk legyen, vagy kihasználatlanul hagyjuk a lehetőségeinket. Ezek elkerülésén dolgoztunk az elmúlt hetekben. Felkészültünk a Jászberényből amennyire csak lehetett és nem számítok könnyű mérkőzésre. Számomra szombaton csak a győzelem az elfogadható eredmény. Szeretnénk bizonyítani magunknak és egyben a szurkolóinknak is. Így remélem, hogy hétvégén jó idő lesz és sok néző előtt játszhatunk majd.

Balogh Kornél, a Jászberény Wolverines vezetőedzője: Készülgettünk, szoktatjuk össze a brigádot továbbra is, hogy minden gördülékenyen menjen a pályán. Az első meccshez képest például teljesen átalakítjuk a támadó sort. Talán 3 ember marad a helyén az előző kezdő 11-ből. Hogy mit várunk a Dabastól azt nem mondhatom el, mert akkor nem jönne ki a közönség.  A Sparks is tudja, hogy mit tudnak játszani, és mi is tudjuk ugyanezt róluk. Tavaly jól ment idegenben, de akkor nem találkoztunk ilyen típusú csapattal, mint a Dabas. Rájuk külön oda kell figyelni. Még soha sem játszottunk egymás ellen, de nagyon jó a két klub között a viszony, így láttuk már egymást játszani. Mindkét alakulat részéről a szezon legjobban várt, és remélhetőleg a legkiélezettebb és legsportszerűbb mérkőzése lesz. Óriási csatára számítok.

 

Ki marad nyeretlen?

Két olyan csapat mérkőzik még meg szombaton, akik vesztettek idénynyitójukon. De vajon ki lesz boldogabb a meccs után?Eagles-Gladiators 2 Fotó.Zsila Sándor

A Divízió II-es alakulat is pályára lép ezen a hétvégén, Rákócziújfalun, a MEAFC Lions ellen. A második számú alakulat 35-0-s vereséggel kezdett a bajnokságban a Budapest Eagles otthonában. A támadó szekció sokszor bizonytalan volt, de a védelem a sok kapott pont ellenére is kitett magáért. A Gladiátoroknak most egy hónapjuk volt arra, hogy felkészüljenek következő ellenfelükre, és az edzések egyelőre jó képet mutatnak, így a játékosok és a szakvezetők is bizakodva tekintenek a következő összecsapás elé.1f74f77b1b786bdd748b5518455a6129f21a8dd6

Annak ellenére, hogy a miskolci Oroszlánok még újoncok, a keretük egyáltalán nem gyenge. Olyan játékosok is szerepelnek a névsorban, akik a magyar első osztályban is játszanak. A Lions a futásokban jelentheti a legnagyobb veszélyt, hiszen kanadai-magyar focistájuk, Kormos Sándor eddig két touchdownt szerzett és fizikailag egy erős testfelépítésű játékos. De a védelemben is akadnak olyanok, akik a borsodiakat rájátszásra esélyes csapattá teszik.

Fotók: Váradi Barna és Király Etelka, Zsila Sándor
Forrás: mafsz.org

Gladiators 2-MEAFC Lions
Időpont: május 7. (szombat), 13.00
Helyszín: Felszabadulás úti sportpálya (Rákócziújfalu, Felszabadulás út 31.)
Belépő: ingyenes

Kálmán Attila, a Gladiators 2 edzője: Úgy érzem, hogy a futójukon sok múlik majd, Kormos Sándor ugye a Heroes HFL-csapatának egyik játékosa. Gyors, erős, a tengerentúlon élt és játszott 10 évet. Ha őt megfogjuk, akkor szerintem nyerhetünk. Remélem, lépünk egyet előre az Eagles meccshez képest. Hazai pályán egy félig-meddig újonc csapat ellen a cél csak a győzelem lehet. Sokan azóta a Divízió I-ben is játszottak, így van már meccs a lábakban és néhányan már tapasztaltabban léphetnek pályára szombaton.

Molnár Norbert, a MEAFC Lions szakosztály-vezetője: Már nagyon várjuk első idegenbeli mérkőzésünket. A felkészülésünk vegyesen sikerült, de bízok benne, hogy a defense-ünk tud javulni a Dabas ellen látottakhoz képest, az offense pedig hozza az ottani formáját, és akkor bármi lehet. A felkészülésünk alatt játszottunk egy rövid edzőmérkőzést a Gladiators 2 ellen, gyakorlatilag összesen 5 drive-ot, ami alapján messzemenő következtetést nem akarok levonni, de nem számítok könnyű mérkőzésre.